Futsal Valo A21 YJ 4.3.2018 lopputurnauksessa saavutti sm-pronssia.

Mäntän Valon futsal U21 YJ lähti tavoittelemaan Suomen mestaruutta valtakunnan neljän parhaan alle 21-vuotiaiden futsaljoukkueen turnauksessa. Lopputurnaus pelattiin 4.-5.3. 2018 Kempeleessä. Viime vuonna Valon joukkue oli myös vastaavassa lopputurnauksessa Espoossa. Silloin joukkue sai vain kokemusta jääden turnauksessa neljänneksi.

Välierässä lauantaina 4.3.Valo YJ kohtasi FC Kemin futsaljoukkueen. Ottelu alkoi huonosti Valon kannalta Kemin siirtyessä heti pelin alussa 1-0 johtoon. Kemi oli tehokkaampi ensimmäisellä puoliajalla ja siirtyi puoliajalle 5-0 johtoasemassa. Toisella puoliajalla Valo YJ saikin aikaiseksi muutaman maalin Joonas Luomen ja Albert Luukon toimesta, mutta tämä ei riittänyt koska Kemi vei lopulta voiton selvästi lukemin 9-2 ja matkasi näin taistelemaan Suomen mestaruudesta.

Valo Yj:n tie vei sunnuntaina 5.3. pronssiotteluun jossa vastaan asettui toinen pirkanmaan joukkue PJK Pirkkalasta. Ottelu olikin äärimmäisen jännittävä ja tasainen. Valo siirtyi aluksi 2-0 johtoon Luukas Hakolan ja vastustajan oman maalin avulla. Tämän jälkeen PJK siirtyi johtoon tekemällä kolme maalia. Valon Joonas Luomen ottelu loppui 10' minuutilla saatuun punaisen korttin. PJK teki vielä yhden maalin ja Valon kavennuksen 3-4 teki Tino Puronaho. Näillä lukemilla mentiin puoliajalle.

Toinen puoliaika oli tarkkaa pelaamista. Valon maaleista  vastasivat Joonas Viljanen ja  toistamiseen Luukas Hakola. PJK teki yhden maalin ja heiltä sai myös yksi pelaaja punaisen kortin ja siirtyi näin ollen katsomon puolelle. Täyden 40 minuutin peliajan tultua täyteen peli oli tasan 4-4. Tästä seurasi 10 minuutin jatkoaika. Kumpikin joukkue halusi päättää kauden mitalijuhliin ja Valon sankariksi nousi Tino Puronaho joka teki voittomaalin pelin viimeisellä minuutilla. Näin Valon historian ensimmäinen mitali oli saavutettu ja juhlat olivat valmiina alkamaan.

Tämän joukkueen alkutaival futsalin parissa alkoi jo 2000 luvun puolivälissä jolloin Raitasen Janne alkoi pitämään pojille harjoituksia talvikaudella futsalin parissa. Tärkeä osa joukkuetta oli myös 2015 Jämsänkosken Ilveksen kanssa perustettu yhteisjoukkue joka mahdollisti riittävän laajan pelaajamäärän harjoitteluun ja kilpailutilanteen myös pelipaikoista. Valmentajana Janne ja Juha Mentu ja pelaajat ovat lukuisten harjoitustuntien ja uurastuksen jälkeen saaneet hienon päätöksen futsalkaudelle 2017-18.