2 hyökkääjää vastaan 1 puolustaja - harjoitteet

2 vastaan 1 pelitilanteita muodostuu kentällä koko ajan pallon lähelle. Tärkeätä on oppia havainnoimaan ja ratkaisemaan tämä pelitilanne niin hyökkääjänä kuin puolustajana.

Hyökkäävän joukkueen

- pallollisen on opittava tekemään päätös 1. syöttääkö pallo, mihin? ja koska?  2. vai kuljettaako palloa. Pallollisen pelaajan on houkuteltava lyhyellä pallonkuljetuksella tai pallon siirrolla puolustaja tulemaan kohti palloa. Tämän jälkeen syöttäminen vapaalle pelaajalle helpottuu ja vapaalla pelaajalla on enemmän tilaa edetä eteenpäin kentällä.

- pallottoman hyökkäävän pelaajan on opittava liikkumaan tyhjään tilaan pelattavaksi joko leveyteen, vastaan kohti palloa tai tekemään pystyjuoksu puolustajan taakse välttäen paitsio tilanne. Tärkeätä on kiinnittää huomiota siihen että palloton pelaajaa sijoittuu tarpeeksi kauas puolustajasta ja pallollisesta pelaajasta. Eli ei tule liian lähelle palloa. Jos pallo liikkuu vain yhden metrin niin puolustaja on heti uudestaan pallollisessa kiinni.

Puolustaja joutuu miettimään sijoittumistaan ja kuinka peittää maalia ja syöttötilaa pallolliselta. Ensimmäisenä puolustajan on pyrittävä hidastamaan hyökkäystä (eli ei riistämään palloa) jotta pelissä muut puolustajat kerkiävät auttamaan häntä. Jos pallollinen pelaaja tekee virheen on puolustajan myös hyvä oppia lukemaan hetki jolloin on mahdollisuus pallon riistoon.