1 hyökkääjä vastaan 1 puolustaja -harjoitteet

1 vastaan 1 -harjoitteet ovat oleellinen osa jalkapalloharjoittelua juniori-iässä. Harjoitteita olisi hyvä suorittaa 7-11 vuotiailla jokaisessa harjoituskerrassa.Harjoitteet kehittävät pallollisen pelaajan taitoa käsitellä palloa ja löytää tyhjä tila edetä kohti maalia joka on tärkein taito joka pallollisen olisi hyvä oppia 1v1 tilanteessa. Pallollisen on opittava havannoimaan tyhjä tila mihin suuntaan yrittää ohittaa puolustaja joko tekemällä harhautus tai etenemällä suuntaan jossa puolustaja ei ole. Puolustaja taas oppii sijoittumista, pallonriisto taitoja ja halua voittaa pallo takaisin omalle joukkueelle. Lisäksi jokainen pelaaja oppii tekemään itsenäisesti pelitilanteeseen sopivia ratkaisuja kun osallistuu 1 v1 tilanteeseen.

Kysymyksiä joilla aktivoidaan pelaajan ajattelua 1v1 tilanteisiin liittyen:
Mille puolelle ohitan? Miten harhautan? Milloin ohitan? Miten pidän pallon suojauksessa? Mistä suunnasta puolustaja lähestyy? Missä asennossa puolustaja on? Missä on seuraava puolustaja?
Miksi harhautus ei onnistunut? Miksi puolustaja sai pallon pois vaikka harhautin hänet ja menin hänen ohitse? Mikä on hyvä etäisyys harhauttaa puolustaja? Kuinka lähellä jalkojani on hyvä pitää palloa kun lähestyn vastustajaa? Kuinka pääsen puolustajaa karkuun ohitettuani hänet? Pidänkö lantioni korkealla kun teen harhautuksen vai olenko "istuvassa asennossa" harhautusta tehdessä? Kummasta asennosta on helpompi vaihtaa kuljetuksen suuntaa?