Historia

Valon leirin historiaa tiivistetysti

· Seuran alkuaikoina leirejä järjestettin Keurussaaressa, jonne leiriläiset kuljetettiin omalla moottoriveneellä. Kun kaupungin kesäsiirtolat alkoivat, leirit loppuivat.

· Leiritoiminta herätettiin uudestaan henkiin vuonna 1988, ja siitä lähtien leirit on järjestetty Kuoreveden Särkilahdessa.

· Aluksi leiriläisiä oli paljon, 60-80 lasta. Leiriläisten määrä valitettavasti laski 2000-luvulla ja alimmillaan leiriläisiä oli vain reilu 20 henkeä.

· Ensimmäisestä leiristä alkaen Leiripäällikkönä toimi Risto ”Rice” Savolainen. Leiripäällikön manttelin peri vuonna 2010 Laura "Kytsi" Kytömäki.

· Vuonna 2012 oli 25-vuotisleiri, ja tällöin teimme enemmän markkinointia. Kävimme kiertämässä ja kertomassa leiristä Mänttä-Vilppulan alakouluilla. Vuosi vuodelta leiriläisten määrä on pikkuhiljaa noussut ja nykyisin määrä on vakiintunut 30-40:een lapseen. Ja mukaan mahtuu kyllä!

· Leiri on saanut Facebook-sivut ja Mäntän Valon nettisivuille oman osion.

· Vuonna 2015 8 ohjaajaa kävi TUL:n ohjaajakoulutuksessa Tampereella.

· Vuonna 2016 järjestettiin ensimmäinen Valon talvileiri Mäntässä Länsi-Koskelan koululla

· Vuonna 2018 on 30-vuotisleiri Vilppulan Kalliolassa. Särkilahti oli myynnissä, joten omistajat eivät vuokranneet tiloja. Vastapainoksi varattiin syksylle Särkilahden sauna, missä pidettiin muisteloiltamat.

· 2019 Vilppulan Kalliolassa 

· 2020-2021 Korona pandemian vuoksi leirejä ei järjestetty lainkaan.

· 2022 Leiri järjestettiin pitkän tauon jälkeen Sammalniemen leirikeskuksessa Juupajoella.